همگان واقف هستند که پیشرفت های علمی و فناوری در دنیای کنونی دارای چنان سرعتی است که از یک طرف، دائما بر پیچیدگی های آن افزوده می شود و از سوی دیگر، غفلت لحظه ای از آن حتی می تواند جامعه علمی کشور را با فاصله زیادی به عقب براند و هر روز این فاصله را طولانی تر نماید. گستردگی و پیچیدگی از جمله ویژگی های علوم و فناوری کنونی جهان است. وجود و گسترش روزافزون تئوری ها و نظریه های گوناگون علمی امیدواری ها را در پاسخگویی به مسائل.
امروزه این مفهوم که برای هر مشکلی راه حلی وجود دارد، بسیار توسعه پیدا کرده و جزء باورهای افراد شده است. باید راه یا راه های گوناگون را پیمود تا به پاسخ لازم دست پیدا کرد. این معضلات بشر بسیار بالا برده است.
کتاب ادعای فوق العاده ای در بیان نظریه ها، مباحث، مسائل اقتصاد کلان و موضوعات مرتبط با آن ندارد، اما شیوه ای که در نگارش آن مورد استفاده قرار گرفته است مفاهیم را از ساده به پیچیده و با ابزارهای توصیفی، نموداری، روابط ریاضی، مدلها و الگوهای گوناگون به شکلی ساده بیان کرده .
این کتاب در هشت فصل به رشته تحریر در آمده است. در فصل اول قلمرو و کلیات مربوط به اقتصاد کلان، موضوعات و هدف های مهم اقتصاد کلان توضیح داده شده است. در این فصل متغیرهای تاثیر گذار در اقتصاد کلان در حد لازم شرح داده شده است. فصل دوم راه های گوناگون محاسبه تولید ملی و نیز بخش های مختلف اقتصادی را با جزئیات و تفصیل بیان می کند. در فصل سوم و ضمیمه آن، در باره تعادل و عدم تعادل در اقتصاد و اتحاد اساسی و شاخص های گوناگون قیمت، با ذکر مثال های گوناگون بحث شده است. فصل چهارم کتاب به بررسی نظریه های مختلف در خصوص اجزای درآمد ملی و محاسبات گوناگون مربوط به درآمد، مصرف، پس انداز، سرمایه گذاری و غیره اختصاص دارد. آنچه در فصل های قبل مورد مطالعه قرار گرفته است به نوعی در فصل پنجم به صورت کاربردی درآمده و در قالب مدلها و الگوها و کاربرد آنها در سیاست های اقتصادی مطرح شده است. هم در این فصل است که ضرایب فزاینده مالی و توجیه افزایش آن و همچنین آثار سیاست های اقتصادی و نیز شکاف های رکودی و تورمی مورد بحث قرار گرفته است. فصل ششم به مباحث پول، سیاستهای پولی و تعادل در بازار دارایی ها و کالاها و تاثیر تغییر افزایش حجم ذخیره پول و غیره می پردازد. در فصل هفتم در باره دو پدیده مهم اقتصاد که ضمنا از جمله شاخص های تعیین کننده هر اقتصادی می باشند، یعنی تورم و بیکاری بحث می شود. و بالاخره در فصل هشتم، تجارت بین الملل، نظریه مزیت مطلق و مزیت نسبی، تراز پرداخت ها و نظریه های مرتبط با آنها و نیز نوسانات اقتصادی (ادوار تجاری و مطالب مرتبط با آنها در حد لازم، به بحث گذاشته شده است.