اقتصاد دانش تخصیص بهینه منابع کمیاب برای پاسخ به نیازهای نامحدود انسان است. این علم دارای دو گرایش اصلی اقتصاد خرد و کلان می باشد؛ اقتصاد خرد به بررسی رفتارهای جزیی در اقتصاد می پردازد اما اقتصاد کلان که موضوع این کتاب است، تحلیل روابط و پدیده های هنگام وقوع بحران رکود بزرگ، بین سال های ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۳ میلادی ، نظریات کلاسیکها و کلی اقتصاد در سطح کلان و ملی می باشد. نظام بازار آزاد، پاسخگوی بیکاری و رکود حاکم نبود. بنابراین در سال ۱۹۳۶، جان مینارد کینز، اقتصاددان انگلیسی ، با انتشار کتاب نظریه عمومی اشتغال، بهره و پول" راه حل هایی را جهت خروج از بحران ارایه نمود. راهکارهای وی منجر شد که این کتاب ، یکی از تأثیرگذارترین کتابهای اقتصادی قرن بیستم و مقدمه پیدایش شاخه جدیدی از علم اقتصاد، به نام اقتصاد کلان باشد.
کینز معتقد بود مکانیزم خودکار بازار، قادر به حل بحران بیکاری نیست و تنها در صورت دخالت در افزایش تقاضا اقتصاد از رکود و بیکاری خارج خواهد شد. لذا دولت ها می توانند با افزایش مخارج خود، تقاضا، تولید و اشتغال را افزایش دهند و اقتصاد را از رکود خارج نمایند. نظریات کینز در آن زمان با استقبال زیادی مواجه شد و منجر به انقلاب کینزی گردید. از این رو، مکتب کینزی با اهمیت ترین مکتب اقتصادی عصر حاضر به شمار می آید . لازم به ذکر است ، اساس مباحث کتاب های اقتصاد کلان و کتاب حاضر نیز بر اساس نظریات در فصل اول کتاب کلیات و مرور اجمالی بر اندیشه های اقتصادی ارایه می شود. مباحث فصل دوم ، پیرامون جریان دایره وار تولید و درآمد ملی تعادلی خواهد بود. در فصل سوم ، تعیین درآمد ملی از مکتب کینزی می باشد .
جنبه حسابداری ارایه می گردد. در پایان این فصل ، مفهوم شاخص قیمت، به منظور تبیین تفاوت تولید و درآمد ملی اسمی و حقیقی بیان می گردد. با توجه به مباحث پیشین، زمینه لازم برای درک الگوهای درآمد- مخارج کینزی، فراهم گردیده است که در فصل چهارم به آن پرداخته می شود.
سپس مباحث تخصصی تر نظیر تعادل بازار کالا و سیاست مالی در فصل پنجم و پول ، بانکداری ، عرضه و تقاضای پول در فصل ششم ، تحلیل خواهد گردید. پس از بررسی تعادل بازار پول و سیاست پولی در فصل هفتم ، تعادل همزمان بازار کالا و پول نیز در این فصل بررسی خواهد شد. در فصل هشتم ، مفاهیم مقدماتی در خصوص تورم و بیکاری و در فصل نهم مباحث اساسی مالیه عمومی یا ضرورت دخالت دولت در امور اقتصادی بررسی و ارایه می گردد. در فصل پایانی نیز مقدمه ای بر نظریات تجارت بین الملل ارائه خواهد شد.
کتاب حاضر حاصل تجربه ای بیش از هفت سال تدریس مولفان در دانشگاههای جامع علمی - کاربردی، پیام نور، غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی می باشد. لیکن مباحث به صورت ساده و خودآموز بیان شده است. مطالب به گونه ای تدوین شده که علاوه بر رعایت سرفصل های درس اصول علم اقتصاد (۲) دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشجویان رشته های حسابداری، اقتصاد، مدیریت و سایر رشته ها نیز می توانند مباحث منتخب ، جهت درس اقتصاد کلان را از این کتاب استخراج نمایند .