اقتصاد علمی است که به فهم تصمیم ها مربوط می شود. تصمیماتی که توسط مصرف کنندگان، تولید کنندگان، دولت و اقتصاد خارج اتخاذ می شود. بنابراین علم اقتصاد می تواند به فهم چگونگی اتخاذ تصمیم های دولت نیز کمک کند.
البته در بررسی چگونگی اتخاذ تصمیم ها فهم یک سری از مسائل ضروری است. از جمله لازم است که بدانیم دخالت دولت در اقتصاد، یا دخالت از طرف تقاضای اقتصاد است یا از طرف عرضه. ابزار مداخله دولت از طرف تقاضا، سیاستهای پولی و مالی و از طرف عرضه نیز سیاست های طرف عرضه می باشد مانند سیاست های درآمدی.
این کتاب با رهیافت کاربردی کمکی است برای تمامی کسانی که علاقه مند به تجزیه و تحلیل آثار سیاست های اقتصاد کلان از جمله سیاستهای پولی و مالی می باشند. در میان این علاقه مندان می توان از سیاست گذاران اقتصادی در بخش دولتی و خصوصی، تحلیل گران مالی و سرمایه گذاران، دانشجویان رشته های اقتصاد و مدیریت (بالاخص رشته مدیریت بازرگانی و مدیریت مالی)، داوطلبان امتحانات کارگزاری بورس اوراق بهادار و بورس کالا و کسانی که به اهمیت سیاستهای پولی و مالی پی برده اند نام برد. این گروه از علاقه مندان انتخاب این کتاب را انتخابی درست و مفید خواهند یافت.
در این کتاب تلاش بر معرفی ارتباط بین سیاستهای پولی و مالی با یکدیگر و ارتباط این سیاست ها با متغیرهای کلان اقتصادی مثل درآمد ملی، اشتغال، نرخ بهره، سطح عمومی قیمت ها و غیره می باشد. موضوعاتی مانند: رابطه دولت و اقتصاد، تقاضای کل و عرضه کل، سیاستهای اقتصادی طرف عرضه و طرف تقاضا و ابزارهای آنها، آثار سیاست های اقتصادی بر متغیرهای کلان در اقتصاد بسته و اقتصاد باز مورد اشاره قرار گرفته اند. علاوه بر این در توضیح این مباحث از نمودار کمک زیادی گرفته شده.
در این کتاب به آزادی انتخاب خواننده از بین مدلهای کینزی و کلاسیکی توجه شده است. همچنین تلاش شده است که برای این سؤال که چگونه است که مدل های کینزی و کلاسیکی در این خصوص در کشورهای مختلف باهم همزیستی دارند پاسخی بیابیم
رهیافت این کتاب مبتنی بر این پیش فرض است که سیاست گذاران در انتخاب سیاست اقتصادی به فروض مدل هایی که به کار می گیرند واقف هستند.