با ورود به هزاره سوم میلادی، شاهد تغییرات وسیع در زندگی فردی، سازمانی، ملی و جهانی می باشیم و آن هم کاربردهای اینترنت در جهان می باشد. یکی از مهمترین این تغییرات ظهور و توسعه تجارت الکترونیکی می باشد. تجارت الکترونیکی تغییرات بسیاری را در کسب و کارها باعث گردیده، چه در سطح خرده فروشی و چه در سطح تجارت بین سازمانها. تجارت الکترونیکی مزایای بسیاری فرا روی سازمانها قرار داده است از آن جمله سرعت در تجارت، سرعت در تبدیل ایده به کالا و خدمات مورد استفاده مشتریان، کاهش هزینه ها، خدمات رسانی گسترده به مشتریان و مانند آنها. البته در کنار این مزایا سازمانها نیز دستخوش چالش هایی از قبیل شدت رقابت، پیچیدگی مدلهای کسب و کار، عدم ثبات بازار و مانند آن می باشند. باید در نظر گرفت سازمانهای کشورهای در حال توسعه می توانند و می بایست از فرصتها و ظرفیتهای تجارت الکترونیکی استفاده نموده و از طرفی بتوانند پاسخگوی چالش های گسترده و در حال تغییر آن باشند.
کتاب مبانی تجارت الکترونیکی آقایان توربان و کینگ از جمله کتابهای مهم و مرجع در این زمینه می باشد این کتاب شامل ۶ بخش و ۱۱ فصل است. در این کتاب سعی شده که تمامی مباحث مهم در تجارت الکترونیکی مورد بررسی قرار گیرد، از جمله: مکانیزم های بازارهای تجارت الکترونیکی، خرده فروشی و مباحث مرتبط با B2C، تجارت الکترونیکی مابین شرکتها (B2B)، مراکز مبادله و بورس، تجارت سیار، مباحث حقوقی، پرداخت ها و تحویل سفارش و نهایتا استراتژیها و نحوه استقرار.
کتاب حاضر می تواند برای دانشجویان رشته های مدیریت اعم از فناوری اطلاعات، MBA، بازرگانی و صنعتی، دانشجویان مهندسی صنایع، مهندسی نرم افزار و مهندسی فناوری اطلاعات در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی دروس تجارت الکترونیکی و کسب و کار الکترونیکی مورد استفاه قرار گیرد. همچنین مدیران سازمانها و شرکتهایی که به نوعی از تجارت الکترونیکی استفاده کرده و یا علاقمند به استفاده می باشند می توانند از این کتاب بهره گیری نمایند.