مفاهیم ارائه شده در این کتاب درباره یادگیری حرکتی، برپایه شواهد تحقیقی است و از نظریات غیر مستند و اثبات نشده حاصل نگردیده است؛ بنابراین، ضمن دقت بر اینکه نتایج تحقیق، فواید بحث درباره یک فصل را از بین نبرد، تعادل و توازنی مناسب از بحث مربوط به تحقیق ضروری است. از این رو، مطالعات تحقیقی گنجانده شده در این کتاب، دو هدف را تأمین میکند. ارائه نمونه ای از تحقیقاتی که درباره یک مسئله انجام شده به منظور مستند کردن و ذکر شواهدی در مورد یک نکته و در اختیار گذاشتن منابعی تحقیقی برای دانشجویان و اساتیدی که علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد یک موضوع هستند از دیگر اهداف کتاب است.
روش دیگر این کتاب، ذکر مثال هایی درباره یادگیری و اجرای مهارت های حرکتی روزمره و مهارت هایی است که در محیط کلینیک های توانبخشی مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود این، مثال هایی از انواع مهارت ذکر شده است که آگاهی از ارتباط مفاهیم یادگیری حرکتی، با دامنه وسیعی از مهارتها و موقعیت های اجرا را افزایش میدهد.
یک تغییر مهم در این چاپ، سازمان بندی مجدد بعضی از قسمتهای چاپ قبلی است. در بعضی موارد، عناوین حذف شده با عناوین دیگر ترکیب شده اند؛ به عنوان مثال، دو فصل از چاپ چهارم با عناوین حافظه و انگیزش حذف شده است. این کار به تناسب میزان اطلاعات برای یک نیمسال تحصیلی کمک می کند. همچنین بعضی موضوعات که در فصول چاپ قبلی گنجانده شده، با نیازهای دوره کارشناسی برای کسب دانش و اطلاعاتی پایه درباره یادگیری حرکتی کم ارتباط است. با این حال، اطلاعات آن فصولی که به عنوان دانش پایه ضرورت دارد، در فصول دیگر گنجانده شده است..
فصول کنترل حرکت و توجه در چاپ چهارم، برای کاهش کمیت اطلاعات آنها، مجددأ سازمان بندی شده است. هدف از این سازمان بندی مجدد، حفظ تمرکز بر مطالبی است که با درک یادگیری مهارت حرکتی بیشتر ارتباط دارد. با افزایش واحدهای درسی دوره های کارشناسی کنترل حرکتی، از نیاز به ارائه بحث جامع و گسترده درباره موضوعات کنترل حرکتی کاسته شده، ولی ضرورت ارائه نظریات جدید باقی مانده است، به همین دلیل در این کتاب بحث گسترده و جامعی از نظریه نظام های پویا در کنترل حرکات هماهنگ ارائه شده است.
برای ایجاد ساختاری بهتر و مؤثرتر از موضوعات، سه بخش چاپ قبلی در چهار بخش تنظیم شده است. این ساختار جدید، مطالعات یادگیری حرکتی را بهتر ارائه میدهد. بخش اول این کتاب به ویژگی ها و اندازه گیری مهارت های حرکتی - که اساس آگاهی همه افرادی است که دارای مشاغل مربوط به یادگیری مهارت و توانبخشی هستند - می پردازد. در بخش دوم، دانشجو جنبه های نظری چگونگی کنترل حرکات هماهنگ توسط دستگاه عصبی و محدودیت هایی را که از این حرکات در دستگاه عصبی ایجاد میکند مطالعه می کند. در بخش سوم، بر اكتساب مهارت های حرکتی و عوامل مؤثر بر اکتساب انواع شرایط آموزشی و تمرینی تمرکز شده است. در بخش پایانی علی رغم بسیاری از تعمیم های ارائه شده در فصول قبل، تفاوت های فردی مورد بحث قرار گرفته است. اهمیت این بخش به دلیل ارتباط آن با فصول قبل و حفظ تسلسل و پیوستگی بخشهای پیش است.
البته، لازم است که ویژگی آموزشی جدید و مهمی را که در این چاپ اضافه شده ذکر کنیم. بحث مربوط به هر فصل شامل چندین کادر با عنوان «نگاهی از نزدیک» است. عنوان هر کادر، محتوای آن را نشان میدهد. این کادرها معمولا یکی از دو هدف زیرا را تأمین می کند. ارائه جزئیات بیشتر درباره یک مطالعه تحقیقی برای شرح نکته ای که در متن ذکر شده یا توصيف موقعیت یا موقعیت هایی برای کاربرد بحثی که به شرایط مربوط به تمرین حرفه ای اشاره می کند. کادرها برای افزودن یا غنی کردن اطلاعات ارائه شده در بحث مربوط به هر فصل اضافه شده است. بنابراین دانشجو می تواند بدون خواندن اطلاعات کادربندی شده، دانش و اطلاعات پایه ای در مورد آن مفهوم به دست آورد که البته با خواندن آن اطلاعات می تواند آنها را غنی تر کند.