اصل تفاوت های فردی در داشتن توانایی های متفاوت در انسان منجر به کسب قابلیت های متفاوتی خواهد گردید. به طور مثال در برخی از مشاغل و یا فعالیت ها نقش عضلات ظریف نسبت به عضلات درشت در کسب موفقیت آمیز اعمال ارجحیت دارند. با نگاهی موشکافانه حتی در فعالیت هایی که عضلات درشت نقش عمده ای در اجرا بر عهده دارند نیز، دقت اجرای مهارت به طور عمده ای مدیون توانمندی گروه عضلانی ظریف می باشد. بدیهی است که واژه مهارت حرکتی ظریف، ذهن خواننده را به سمت فعالیت هایی می کشاند که با عضلات ظریف (دست و انگشتان) اجرا می شود. اما به نظر می رسد که اطلاعات کمی در ارتباط با تقسیم بندی این فعالیت ها، تنوع و تمرینات آن وجود دارد. این مهارت ها که طی یک روند مستمر از تولد تا بزرگسالی رشد می یابند با ارایه تمرینات مناسب به طور بهینه ای رشد نموده و با اجرای توالی های خاص حرکتی توسط کودک، مسیرهای عصبی (مسیر ارتباطی که بین مغز و عضلات وجود دارد) بارها و بارها تقویت شده و حافظه حرکتی بهتری نیز جهت اجرای این نوع حرکات ایجاد می گردد.
به طور سنتی و بر اساس منابع موجود، این فعالیت ها شامل: برداشتن اشیای ریز، استفاده از قیچی، نوشتن، نقاشی کردن، رد کردن مهره و گره زدن بند کفش و غیره می شود. هدف از مهارت های حرکتی ظریف، رشد و تقویت عضلات ظریف و کسب مهارت در اجرای اعمال اختصاصی مانند: پرتاب کردن، گرفتن، بریدن، نمونه سازی، بستن و گرفتن دو دستی است.
با خواندن این کتاب مجموعه ی بسیار جالبی از حرکات ظریف که با استفاده از (شانه و مچ دست)، (مچ دست و انگشتان دست) انجام می شوند؛ شناخته خواهند شد. فعالیت های هنری، تقلیدی، بازی ها، چرخیدن، فشردن، تکان دادن، ضربه زدن، پُر کردن، مُهر زدن، چاپ کردن، پازل ها، اکتشاف ها، بازی های انگشتی، بازی های اشارهای، گیره زدن، قیچی کردن، بُریدن، گرفتن قلم، چاپ کردن و …. ، همچنین تجارب حسی متنوع از فعالیت های ارایه شده در این کتاب میباشند، که به خوانندگان معرفی شده است.