مشخصات کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال کاربردی
نام : |
کتاب مرجع کامل تحلیل تکنیکال کاربردی |
مولف ، نویسنده : |
امیر زنگنه |
انتشارات، نشر : |
آراد |
شابک : |
9786001864131 |
قیمت پشت جلد : |
385,000 تومان |
قیمت با تخفیف : |
346,500 تومان |
|
یکی از مواردی که همیشه مرا در طی سالها مطالعه، تدریس، تحلیل و معامله در بورس اوراق بهادار تهران آزرده خاطر میکرد عدم وجود کتاب مرجع تکنیکال کاربردی با محوریت بورس اوراق بهادار تهران بود. کتابهایی از سایر اساتید منتشر شده که هر کدام گنجی با ارزش در دنیای تکنیکال فارسی به حساب میآیند اما بیشتر آنها صرفاً ترجمه کتابهای مرجعی هستند که برای فارکس (Forex) و سایر بازارهای جهانی نوشته شدهاند و اغلب به موضوعی خاص یا بخشی از علم تکنیکال پرداخته و دانشجویان تازهکار را به زحمت میاندازند.
برخی از تازهواردان به دنیای بورس برای یادگیری به سراغ شبکههای مجازی همچون تلگرام، وبلاگها، وبسایتها میروند که متأسفانه اطلاعات بسیار ناقصی در این منابع قرار دارد و هیچ کدام آموزشی مدون و اصولی ندارند بنابراین پس از مدتی سردرگمی و ضرر در معاملات، گناه را بر گردن علم تکنیکال انداخته و از دنیای بورس خارج شده و دیگران را هم تشویق به خروج میکنند یا اینکه بعد از تحمل ضررهایی گاهاً سنگین به این نتیجه میرسند که اشکال از خود آنها و در استفاده نادرست از ابزارها و تکنیکهای علم تکنیکال بوده و پس از ماهها و یا حتی سالها معامله سعی میکنند از صفر شروع به یادگیری صحیح این علم بپردازند. به هر حال، این کتاب منبعی مناسب برای آنها و همچنین نوآموزان است زیرا علاوه بر مرجع بودن، کاربردی هم هست یعنی به مانند یک جزوه کلاسی همراه با مثالها و نکاتهای فراوان و مناسب نگارش شده است.
این کتاب با مثالهای کاربردی، مخاطب را بی نیاز از سایر منابع میکند و مناسب برای تمامی سطوح مخاطبان از مبتدی تا حرفهای بوده و حتی به اساتید برگزار کننده کلاسهای آموزشی هم به عنوان مرجع و جزوه کلاسی پیشنهاد میشود.
تحلیل تکنیکال چیست؟
مهمترین سوالی که هر تازه وارد به بازار سرمایه از خود و دیگران میپرسد این است که چطور میتوان آینده قیمت را پیشبینی کرد تا بر اساس آن معامله انجام داد؟ به هر حال باید روش و تکنیکی برای این کار وجود داشته باشد زیرا نمی توان فقط بر اساس شانس یا خبرهای صادره از منابع موثق و غیرموثق، سرمایه را درگیر با ریسکهایی گاهاً بزرگ کرد در ضمن خصوصیت بازارهای سهام و بیشتر بازارهای دیگر به گونهای است که وقتی خبرها به صورت عمومی منتشر میشوند دیگر قابلیت ملاک قرار گرفتن برای معاملات را ندارند بنابراین برای پاسخ به سوال مطرح شده در ابتدای پاراگراف میتوان گفت که معاملهگر باید مسلط به علم تحلیل باشد که این علم میتواند بررسی متغیرهای مالی مرتبط با سهام مربوطه بوده یا اینکه بررسی گذشته و حال قیمت باشد.
تحلیل تکنیکال علمی است که بر اساس جملهی “ همه چیز در قیمت نهفته است ” پایهریزی شده است به این دلیل که هر اتفاق و خبر در هر جنبهای از بازار که رخ دهد منجر به معاملات بزرگ و کوچک از سمت معاملهگران مبتدی و حرفهای خواهد شد بنابراین با دقت در قیمت میتوان بدون درگیر شدن با خبرها یا تحلیلهای مالی در بُعد شرکت، صنعتی که شرکت در آن فعالیت میکند، اقتصاد کلان کشور و یا حتی بازارهای جهانی به این نتیجه رسید که قیمت در آینده رشد خواهد کرد یا اینکه از ارزش آن کاسته میشود. بنابراین به تحلیل گذشته قیمت برای پیشبینی آینده با استفاده از ابزارها و روشهایی که ریشه آماری دارند تحلیل تکنیکال میگویند و مورد بحث ما در این کتاب است.
ابداعات و کشفیات مولف
این کتاب شامل تمامی مباحث کلاسیک و پیشرفته علم تکنیکال بوده و علاوه بر آن معرفی کننده تعدادی الگو، تکنیک و ابزار تکنیکال است که تاکنون در هیچ منبعی معرفی نشده اند و از کشفیات و ابداعات مولف هستند. برای مثال می دانید که ابزارهای فیبوناچی زمانی در واقع دوگان های ابزارهای فیبوناچی قیمتی هستند یعنی ابزارهای T-RET ، T-EXT ، T-PRO دوگان ابزارهای P-RET (Price Retracement) و P-EXT (Price Extension) و P-PRO (Price Projection) هستند اما در هیچ منبعی اشاره نشده است که ابزار زمانی TCR (Time Cycle Ratio) دوگان کدام ابزار فیبوناچی قیمتی است البته در این کتاب ما آن ابزار یعنی PCR (Price Cycle Ratio) را همراه با مثال به شما معرفی خواهیم کرد. این موضوع مهم است زیرا شیوه درست استفاده ابزارهای فیبوناچی به این صورت است که از هر ابزاری که استفاده می کنیم باید دوگان آن ابزار را در بُعد دیگر بصورت همزمان بکار ببریم تا بهترین نتیجه حاصل شود.
________________________________________
محتوای کتاب
فصل اول ( مفاهیم اولیه )
در این فصل به مفاهیم اولیه مورد نیاز تحلیلگر پرداخته ایم. مواردی مانند بیان تفاوت انواع نمودار و همچنین انواع داده ای که قرار است تحلیل بروی آنها انجام شود مانند توضیح تفاوت داده های تعدیل شده و نشده و همچنین تفاوت داده های حسابی و نیمه لگاریتمی و البته بسیاری از موارد مقدماتی دیگر.
فصل دوم ( روند و سطوح حمایت/مقاومت )
همه اساتید می دانید که این مبحث از تکنیکال مهمترین قسمت از آموزشی است که به دانشجو ارائه می کنند زیرا تمامی ابزارهایی که در ادامه به دانشجو معرفی می کنند همگی برای این است که سطوح حمایت یا مقاومت جلوی روی قیمت را پیدا کرده و بر اساس آن معامله انجام دهند.
فصل سوم ( ابزارها و الگوهای کلاسیک )
این فصل از نقاط قوت کتاب است که نه تنها به تمامی ابزارها و الگوهای کلاسیک می پردازد بلکه شامل تکنیک ها و الگوهای ابداعی مولف هم هست و در ضمن منبعی بی نظیر برای ابزار چنگال اندروز است.
فصل چهارم ( ابزارها و تکنیک های فیبوناچی )
قطعاً هیچ منبع دیگری را به کاملی این فصل از کتاب در مورد ابزارها و تکنیک های فیبوناچی نخواهید یافت. این فصل سرشار از ابزارها، تکنیک های جدید است.
فصل پنجم ( الگوهای هارمونیک )
تعداد زیاد، تعاریف و دسته بندی های مختلف و اختلاف منابع مختلف در تعریف الگوهای هارمونیک همیشه یکی از مشکلات تکنیکال آموزان بوده که دیگر با کمک این فصل از کتاب این مشکل به فراموشی سپرده خواهد شد زیرا این فصل از کتاب کامل ترین و دقیق ترین منبع الگوهای هارمونیک و روش های استفاده از آنها است.
فصل ششم ( اندیکاتور )
قطعاً این فصل از کتاب یکی از قوی ترین و ویژه ترین قسمت های کتاب است زیرا به صورت اصولی به مبحث اندیکاتور که پرداخته به گونه ای که مخاطب به صورت کامل به انواع اندیکاتور و تفاوت و تشابه آنها آشنا شده و می تواند در شرایط مختلف، بهترین را برای تحلیل انتخاب کرده و از استفاده اشتباه در انبوه اندیکاتورهای با عملکرد مشابه خلاص شود. این فصل شامل تکنیک ها و روش هایی است که در منابع دیگر اصلا به آنها پرداخته نشده و از ابداعات مولف است.
فصل هفتم ( تحلیل الگوهای الیوت )
در این فصل سعی شده که به صورت کامل تمامی روش ها و الگوهای الیوتی آموزش داده شود.
ضمیمه ( الگوهای کندل استیک )
در این قسمت کتاب با آموزش تکنیکی ویژه ، مخاطب بی نیاز از به خاطر سپردن و مرور الگوهای فراوان معرفی شده در سایر منابع می شود.