حرکت و جنبش از ويژگيهاي حيات انسان و عاملي براي رشد و سلامت و نشاط اوست. همان گونه که انسان نيازمند حرکت است، منع او از حرکت، نه تنها موجب توقف رشد، بلکه سبب بروز ناهنجاريها، افسردگي و از دست رفتن شور و نشاط زندگي وي ميگردد. نورومکانيک حرکت انسان در پي پاسخ به چگونگي کنترل اعمال عضلات توسط سيستم عصبي براي توليد نيروهاي اعمالي بر محيط است که به موجب آن حرکت ايجاد مي شود. حرکت به وسيله قوانين فيزيکي محدود ميشود به همين علت امواج تحريکي توليد شده به وسيله دستگاه عصبي و نيز نيروهاي عضلاني بايد با اين محدوديتها سازگار باشند.
کتاب در سه بخش سازماندهي شده است. بخش I بر قوانين حرکتي نيوتن و کاربرد آن در مطالعه حرکت انسان متمرکز شده است. اين بخش، به موضوع فيزيکي تحت عنوان مکانيک اشاره داشته و سرفصل مطالب قوانين خواص حرکت را بيان مي کند. چهار فصل بخش I، مفاهيم ضروري توصيف حرکت، نيروهاي خارجي که بر بدن انسان عمل ميکنند، نيروهاي درون بدن و روش هاي تجزيه و تحليل حرکت را با مثالهايي همچون دويدن، پريدن و پرتاب کردن مورد بررسي قرار ميدهد.
بخش II، اصول اساسي نوروفيزيولوژي را معرفي مي کند که براي شناخت چگونگي ايجاد حرکت به وسيله دستگاه عصبي و عضلات ضرورت دارد. بخشهايي از بدن که درگير توليد حرکت هستند، جمعاً به عنوان دستگاه حرکتي شناخته ميشوند. سه فصل مربوط به دستگاه حرکتي بر تحريک پذيري غشاها، واحدهاي حرکتي و عضلاني و حرکت ارادي تأکيد دارند. فصل 5 به موضوعات الکتريسيته، پتانسيل استراحتي غشاء، خواص نرونها، هدايت سيناپسي، زوج تحريک- انقباض و الکترومايوگرافي ميپردازد. فصل 6 درباره واحدهاي حرکتي، مکانيک عضله، سازمان بندي و برانگيختگي عضله ها و فصل 7 بازتابهاي نخاعي، توليدکننده الگوهاي مرکزي و کنترل فوق نخاعي حرکت ارادي را بررسي مي کند.
بخش III، بر تغييرات حاد و مزمني که در پاسخ به مداخله هاي مختلف در دستگاه حرکتي به وقوع ميپيوندند، تمرکز دارد. سازگاريهاي حاد شامل آثار گرم کردن، انعطاف پذيري، دردناکي و آسيب عضلاني، خستگي عضله، نيرومند ساختن عضله و برانگيختگي ميباشد. سازگاريها شامل آثار تمرين قدرتي و تواني، آثار کاهش به کار گيري، ريکاوري حرکتي پس از آسيب و سازگاريهاي همراه با سن مي باشند. در خاتمه بايد اذعان نمايم، عليرغم سعي فراوان در ترجمه مناسب متن، قطعا مکتوب حاضر کاستي هایي دارد که با ياري و مدد صاحب نظران به توان در تصحيح و يا تکميل مطلب اقدام کرد. با اميد به اينکه کتاب حاضر بتواند مورد استفاده قرار گيرد، دانشجويان و دانش پژوهان را به خواندن اين کتاب دعوت ميکنيم.
نورومکانیک حرکت انسان در نظر دارد شالوده کنترل اعمال عضلانی توسط دستگاه عصبی را برای مطالعه چگونگی اعمال نیروها بر روی محیط اطراف و به موجب آن ایجاد حرکت را مورد بررسی قرار دهد. از آنجایی که حرکت بواسطه قوانین فیزیکی تحت کنترل قرار میگیرند، هر دوی سیگنالهای برانگیختگی ایجاد شده بوسیله دستگاه عصبی و نیروهای اعمال شده بوسیله عضلات بایستی با این محدودیتها تطابق پیدا کنند. بنابراین، محتوی متن از قوانین نوروفیزیولوژی (دستگاه عصبی) و فیزیک (مکانیک) برای فراهم آوردن یک چشم انداز نورومکانیکی برای فراهم آوردن یک چشمانداز نورومکانیکی برای مطالعه حرکت انسان ناشی میگردند. کتاب متشکل از سه بخش میباشد. بخش اول بر روی قوانین حرکتی نیوتن و کاربردشان برای مطالعه حرکت انسان متمرکز شده است. این مقوله، اساساً به مفاد فیزیکی بصورت مکانیک مورد اشاره قرار میگیرد، رئوس مطالب قوانین فیزیکی مشخصههای حرکت را تعریف میکند. چهار فصل در بخش 1 مفاهیم مورد نیاز برای توصیف حرکت را مورد آزمون قرار میدهند، نیروهای خارجی که بر روی بدن انسان عمل میکنند، نیروهایی که در درون بدن انسان وجود دارند، و تکنیکهایی که برای تجزیه و تحلیل حرکت با مثالهایی از دویدن، پریدن و پرتاب کردن مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین تغییرات این بخش نسبت به چاپ سوم شامل مقوله الکترومایوگرافی است که به فصل 5 مبحث الکتریسته انتقال داده شد، تصاویر جدیدی قرار داده شد، و نقل و قولها هم به روز شدند.
بخش دوم مفاهیم اساسی نوروفیزیولوژیکی مورد نیاز برای شناخت چگونگی ایجاد حرکت بوسیله دستگاه عصبی و عضلانی را معرفی میدارد. آن بخشهایی از بدن انسان که در ایجاد حرکت شرکت دارند مشترکاً تحت عنوان دستگاه حرکتی شناخته شده است. سه فصل از این بخش سیستم غشاهای تحریکپذیر، عضله و واحدهای حرکتی، و حرکت ارادی را مورد مخاطب قرار میدهند. فصل 5 با الکتریسته، پتانسیل غشاء استراحتی، مشخصههای نرونها، انتقال سیناپسی، زوج تحریکی- انقباضی و الکترومایوگرافی سروکار دار. فصل 6 بر واحدهای حرکتی، مکانیک عضلانی و سازماندهی و برانگیختگی عضلات تأکید دارد. فصل 7 رفلکسهای نخاعی، تولیدکنندههای الگوی مرکزی، و کنترل فوق نخاعی حرکت ارادی را مورد بررسی قرار میدهد. بخش II از چاپ سوم به طور کامل مورد تجدید نظر واقع شد. بخش سوم روی تغییرات شدید و طولانی مدت متمرکز گردید که میتواند در دستگاه حرکتی در پاسخ به مداخلات مختلف بوقوع بیپوندند. سازگاریهای شدید شامل اثرات گرم کردن، انعطاف پذیری، دردناکی و آسیب عضلانی، خستگی عضلانی و انگیختگی میباشد. سازگاریهای طولانی مدت شامل اثرات تمرین قدرتی و توانی، اثرات کاهش استفاده، ریکاوری حرکتی پس از آسیب دیدگی، و سازگاریهای توأم با افزایش سن را شامل میشود گرچه بخش III مشابه با چاپ سوم، به روز شده است بطوریکه مفاهیم و نقل و قول های جدیدتری بکار گرفته شد، به علاوه بسیاری از تصاویر جدید و بحث روی افزایش سن سازماندهی مجدد شده بسط یافته است.