حمیدرضا دیبازر | آهنگساز و نویسنده کتاب‌های آموزشی موسیقی | کتاب ایده‌پرداز

حمیدرضا دیبازر متولد فروردین ۱۳۵۰ در تهران است . او از کودکی با راهنمایی پدرش با دنیای موسیقی آشنا شد و از ۱۴ سالگی فراگیری پیانو را نزد ماری یوسف آغاز کرد . در سال ۱۳۶۶ وارد هنرستان موسیقی شد و در سال ۱۳۷۰ با ساز تخصصی فرنچ هُرن زیر نظر شریف لطفی فارغ‌التحصیل شد .


پس از ورود به دانشکده موسیقی دانشگاه هنر، ردیف موسیقی ایرانی را با ساز سه‌تار نزد مهربانو توفیق فراگرفت . تحصیل در رشته آهنگسازی را زیر نظر احمد پژمان در مقطع کارشناسی (۱۳۷۶) با ساخت قطعه «عروج» برای ارکستر سمفونیک به پایان رساند و در اولین دوره کارشناسی ارشد (۱۳۸۰) با ارائه یک موومان سمفونیک (پایان‌نامه برتر دانشکده) فارغ‌التحصیل شد .


او در حال حاضر عضو هیئت علمی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر است و سابقه ریاست دانشکده موسیقی این دانشگاه را نیز در کارنامه دارد .


حوزه‌های تخصصی و افتخارات

آثار دیبازر شامل موسیقی سمفونیک، مجلسی، کُرال، الکترونیک و موسیقی متن فیلم‌های کوتاه و بلند و مجموعه‌های تلویزیونی است . او سبک شخصی خود را با ترکیبی از انواع موسیقی و با استفاده از سازهای الکترونیک و آکوستیک ایرانی و غیرایرانی خلق کرده است .


افتخارات مهم او عبارتند از:


مقام اول آهنگسازی در «فستیوال فرهنگی مهر» (۱۳۸۰) 


جایزه مسابقه آهنگسازی «ورزش و آواز کمیته بین‌المللی المپیک» (المپیک ۲۰۰۸ پکن) 


کتاب‌های منتشرشده

عنوان کتاب ناشر توضیح

هیچ‌وقت دیر نیست؛ روش نوین فراگیری جامع موسیقی (جلد اول) مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور کتابی آموزشی که با مرور منابع موجود در آموزش پیانو، آهنگسازی، تئوری موسیقی و سلفژ تدوین شده است. در این مجموعه از آثار «دنیای کوچک» اثر بلا بارتوک به عنوان بخش آغازین استفاده شده است .

سُلفِژ: مهارت‌های بینایی و آوازی انتشارات ماهور (۱۳۹۸) کتابی در حوزه آموزش سلفژ که با تحلیل منابع موجود به بازنویسی، اصلاح و رفع کاستی‌ها پرداخته است. این کتاب شامل مباحثی چون جهان‌های موازی موسیقی، مثلث بینایی-ذهنی-شنوایی، الگوهای ریتمیک در میزان‌های ساده، ترکیبی و لَنگ، و تمرین‌های گام دو ماژور است .

مقاله «از حماسه تا حماسی» کتاب «موسیقی حماسی» (۱۳۹۰) مقاله علمی-پژوهشی منتشرشده در کتاب موسیقی حماسی .

فعالیت‌های هنری و اجرایی

دیبازر علاوه بر تألیف، آهنگساز و رهبر ارکسترهای متعددی بوده است، از جمله: ارکستر فورژن (از ۱۳۷۷)، ارکستر مهستان (۱۳۸۹ و ۱۳۹۰) و ارکستر زهی کهن‌کمان (۱۳۹۱) . او همچنین رئیس نخستین جشنواره موسیقی دانشجویی «صبا» بوده است .


???? نکته برای شخصی‌سازی بهتر

اگر صفحه مربوط به یک کتاب خاص از این نویسنده است، می‌توانید توضیحات متا را به این شکل شخصی‌سازی کنید:


برای کتاب «سلفژ»:


حمیدرضا دیبازر، نویسنده کتاب سلفژ، منبعی جامع برای آموزش مهارت‌های بینایی و آوازی در موسیقی. این کتاب را از کتاب ایده‌پرداز تهیه کنید.

برای کتاب «هیچ‌وقت دیر نیست»:


حمیدرضا دیبازر، نویسنده کتاب هیچ‌وقت دیر نیست، روشی نوین برای فراگیری جامع موسیقی. این کتاب را با بهترین کیفیت از کتاب ایده‌پرداز خریداری کنید.



کتاب هیچ وقت دیر نیست/جلد اول
نمایش 1 تا 1 از 1 (1 صفحه)